Reviews 2019-04-02T10:19:38+00:00

“Yoga bij Marleen brengt me elke keer weer ontspanning. Zó heerlijk om tijdens de les te merken dat ik tegelijk actief én ontspannen kan zijn. Ook in het dagelijks leven let ik nu heel vaak op mijn houding. Of ik de spieren die ik aanspan wel nodig heb in die situatie. Zo leerde ik steeds meer over mezelf met als resultaat dat ik nu zelfs 2x op de mat lig. Marleen weet me door haar woordgebruik zó te inspireren, dat elke oefening nieuw is, ook al heb ik hem al 100x gedaan”
Miranda

“Yoga Maassluis is voor mij een wekelijks rustpunt waar ik naar uitkijk. Yoga heeft mij een beetje veranderd, de wijze waarop ik in het leven sta. Stabieler en zelfbewuster. Niet alleen op de donderdagavond heb ik er wat aan maar ook de rest van de week. En niet alleen fysiek maar ook mentaal. Als de yogahouding om welke reden dan ook niet lukt biedt Marleen altijd alternatieven. De lessen worden door haar helder en in een no nonsense stijl gegeven in een fijne ruimte”
Christel

“De yogalessen hebben mij veel bewuster gemaakt, waardoor ik zowel lichamelijk als geestelijk beter mijn grenzen kan aangeven. Yoga is voor mij zoveel meer dan “alleen maar” ontspannen”
Arry

“Ik ga altijd met plezier naar de yogales op donderdagochtend en heb de rest van de dag meer energie. Ik voel me er goed bij en vind het knap dat de les elke week weer anders is. Niet zweverig, maar goed voor je hele lijf, ook met ouderdomsgebreken”
Lia

“Yoga is voor mij de perfecte combinatie tussen inspanning en ontspanning. Marleen voelt de les altijd goed aan en weet variatie te brengen door middel van mooie thema’s. Ze bereidt elke les goed voor maar weet het toch met een ontspannen glimlach te brengen”
Stefan

“Na een moeilijke periode had ik last gekregen van een te hoge bloeddruk. Van een natuurarts kreeg ik het advies yoga te gaan volgen. Dit heb ik gedaan en tot mijn grote vreugde is de bloeddruk gezakt. Een tweede voordeel van yoga is dat steeds een bepaald deel van je lichaam extra aandacht krijgt door middel van oefeningen. Zo krijgt je lichaam wekelijks een goede onderhoudsbeurt en blijf of wordt je weer soepeler in de beweging. Voor mij genoeg redenen om trouw naar yoga te gaan”
Inge

“Al 3 jaar probeer ik de kunst van yoga te beoefenen. In het begin wilde ik presteren, nu beweeg ik veel meer met zorgzame aandacht en is er mildheid ontstaan. In mijn bekken ervaar ik meer ruimte waardoor ik makkelijker mijn adem in dat gebied kan laten stromen. Dit verruimt en ontspant. In mijn dagelijkse leven maak ik gebruik van deze manier van ademen. Met deze ademruimte merk ik in de lessen dat ik dieper in de houdingen kan komen, zonder mijzelf te forceren. Ik ben gaan voelen hoe ik tevens mijn inademing kan gebruiken om kracht in de bewegingen en houdingen te brengen. Marleen maakt me in haar lessen steeds meer bewust hiervan en zo leer ik mijn lichaam beter kennen. Ze brengt de lessen met zorgzame aandacht en ze zijn een ware uitnodiging tot bewegen, voelen en het verleggen en respecteren van mijn bewegingsgrenzen”
Martin

“De lessen bij Marleen zijn elke keer weer een moment om m’n batterij op te laden. In een sfeervolle en heerlijk rustige ruimte met een even rustige en zeer ervaren docente. Elke les is anders, met een passend thema/aandachtsgebied. Met name de Yin Specials zijn een weldaad voor lichaam en geest. Marleen weet de lessen voor iedereen (beginner of de meer ervaren yogi) aantrekkelijk te maken door aanpassingen of door eventueel alternatieve houdingen aan te bieden. Een aanrader dus!”
Karen

“Toen twee jaar geleden de gewrichten het hardlopen onmogelijk maakten besloot ik “op yoga” te gaan. Het bleek achteraf de beste beslissing van het jaar. Yoga helpt de klachten leefbaar te houden en biedt me momenten van concentratie, rust en ontspanning. Marleen is voor mij  “de beste juf”; geen les is hetzelfde en ze zorgt ervoor dat ik me thuis voel”
Peter

“Een hardnekkige burn-out en de daarmee verband houdende slaapproblemen brachten me op het idee eens yoga te proberen. Via Google kwam ik op de website van Yoga Maassluis en een week later lag ik op een maandagavond op een matje. Nieuwsgierig, een beetje sceptisch maar bereid het een kans te geven. En warempel: binnen een paar weken merkte ik dat ik na mijn uurtje yoga op maandagavond steevast beter sliep dan anders. Dat mijn spieren en gewrichten soepeler werden en dat ik niet altijd meer uitsluitend in mijn hoofd zat. Dat ik 2.5 jaar geleden begonnen ben bij Yoga Maassluis was toeval. Je Googlet ‘Yoga + Maassluis’ en de rest gaat vanzelf. Een bewuste keuze was het dus niet, meer een leap of faith. Maar ik heb er geen moment spijt van gehad: de lessen zijn gevarieerd en prettig en Juf Marleen is zorgzaam en attent. Ik zal mijn uurtje yoga op de maandagavond niet zomaar laten schieten”
Arend

Yoga bij Marleen betekent elke maandagavond ontspannen, mijn spieren soepel houden en de energie laten stromen. We gebruiken hierbij bewust de ademhaling. Dat werkt voor mij de hele week door. Ik voel me geestelijk en lichamelijk na elke yogales opgeladen. Het zijn fijne en afwisselende lessen”
Hennie